Big City Life

Big City Life

Látnivalók az Angyalok Városában

2015. február 17. - bigcity

Látnivaló bőségesen akad, ha valaki úgy dönt hogy Los Angeles-be látogat. Aki azt reméli, hogy ebben a cikkben majd múzeumokat és kulturális helyeket mutatunk be, az nyugodtan lapozzon tovább, hiszen itt valódi látványosságokról lesz szó.

Elsőként említem a Hollywood Hills-t ami egy hatalmas domb, tele hírességek villáival. Ez a hely egyébként Santa Monica hegyeihez tartozik, és azon túl, hogy fantasztikus a kilátás megtalálható rajta minden szelfi mániás nagy álma: a Hollywood kiírás. Van valami óhatatlanul vonzó abban, hogy kalapunkat lengetve ugrunk egyet és a háttérben ott virít, hogy Hollywood, ez már maga az amerikai álom.

Ha már Los Angeles akkor muszáj végigsétálnunk a hírességek utcáján, ahol olyan hírességek kéznyomai találhatók mint Marilyn Monroe, Woody Allen, és a sor végtelen. Mindenkinek ideális kikapcsolódás, lévén ki ne szeretne hangosan olyan megállapításokat hallani, mint "Úristeeen, akkora a kezem mint Hugh Jackaman-è" vagy " soha nem tudtam, hogy Barbra Streisand-nak ilyen kis keze van".
Semmiképp ne hagyjuk ki a "Varázs kastélyt" ez ugyanis egy privát éjszakai klub és a világ legnagyobb mágusai, illuzionistái lépnek fel benne.1909-ben építették eleinte családi ház volt, és a hatvanas években nyitott meg klubként. Az épületnek külön étterme van és nagyon impozáns belülről, továbbá ha szeretnénk trükköket tanulni mágusoktól, itt sok kurzus közül választhatunk.

Los Angeles egyik legöregebb de annál impozánsabb épülete a Bradbury ház. Az 1800-as években épült és az egyik különlegessége, hogy nyitott liftek vannak benne, kicsit olyan mint egy időutazás. Azoknak akik szeretik a román építészeti stílust és a régi idők lenyomatát, érdekes látványosság lehet.
Ha már L.A akkor Universal Studio's ami a Warner Brothers filmgyártó cég tulajdona és olyan klassz dolgokat lehet benne találni, mint "Bruce" aki a cápa a "Cápa" című filmből, de vannak benne élethű dinók a Jurassic Park-bòl, Shrek, King Kong, Transformers, van benne vízi világ, mi több a stúdiólátogatás alatt megtekinthető a "Született feleségek" díszlete. A minyonokat se felejtsük ki, Simpsons és persze Norman Bates életnagyságú mása a "Pszicho"-ból. Igazi kalandtúra felnőtteknek ès gyerekeknek egyaránt.

Akik szeretik a régi automobilokat nos, ők mindenképp látogassanak el a Nethercutt Mùzeum- ba ugyanis fantasztikus autócsodák vannak benne az 1900-as évek elejétől. Mindent megtalálható itt az antiktól, a vintage-on át, egészen a háború utáni évekig visszamenőleg.
Helyi érdekesség szintén az Olvera utca ami Los Angeles aranykorát idézi hangulatos festményeivel, piaccal, kávézókkal és sok Spanyol nevezetességgel. Egy cikkbe képtelenség belesűríteni a látnivalók hosszú sorát, hiszen Los Angelesben rengeteg érdekesség van, így hát most csak a számomra legérdekesebbeket emeltem ki a teljesség igénye nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://big-citylife.blog.hu/api/trackback/id/tr617182683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása