Big City Life

Big City Life

New York - legérdekesebb látnivalói, amik kimaradtak az utikönyvekből

2015. február 17. - bigcity

Ez az írás azt a címet is kaphatta volna, hogy az "én New Yorkom" hiszen ez egy szubjektív felsorolás arról, hogy mit érdemes megnézni a városban, ami soha nem alszik. A listát a "Clinton Diner"-el kezdem ami nem más mint egy jobb napokat is megélt diner, olcsó kávával mégis azért került a listámra, mert itt tudta meg Jimmy Conway (Robert De Niro), hogy kivégezték Tommy-t (Joe Pesci). Egyébként ha valaki nem tudná annak gyorsan megemlítem hogy itt az  1990 ben Scorsese által rendezett filmről a "Nagymenőkről" beszelünk. Bizony. Robert De Niro, Ray Liotta, sőt maga Scorsese is evett itt, hát kell e ennél több indok, hogy a hamburgerünket a Clintonban fogyasszuk?

A másik hely ahová muszáj ellátogatni az a 4th Times Square itt van ugyanis a Vogue irodája és ha türelmesen álldogálunk az épület mellett akkor megpillanthatjuk a Vogue híres-hírhedt főszerkesztőjét Anna Wintourt amint éppen munkába igyekszik. Ő a stílus maga, a világ egyik legbefolyásosabb nője akinek a karrierje példaértékű lehet bárki számára. Ha New York akkor Times Square, bizonyára mindenki hallott már erről a helyről, egyrészt mert hatalmas, másrészt pedig az amerikaiak szeretik itt ünnepelni az Új Évet, Karácsonyt, sokszor itt csinálnak flesh mob-ot. A flesh mob az az a pillanat, amikor minden normálisnak, hétköznapinak tűnik és hirtelen a legnagyobb tömegben kb.50 ember ember elkezd egyszerre ugrálni, énekelni (kivéve azokat akik nem részesei ennek) és a többi mosolyogva nézi. Miután kiugrálták magukat megtapsolják őket és mindenki megy tovább a maga útján.

Ennèl sokkal érdekesebb Chinatown, másnèven "Kínai negyed" ugyanis tele van egzotikus ételekkel, hatalmas hal és rizsválasztékkal, szűk kis mellékutcákkal. Az egész negyed egy hatalmas piac és olyan mintha Kínában járnánk.

Megérkeztünk a Waldorf Astoriába ami egy hotel, konkrétan az egyik legimpozánsabb hotel New Yorkban. Anno itt szállt meg Marylin Monroe Arthur Miller-el, forgattak itt filmet Gingers Rogers-el, Ella Fitzgerald rendszeresen fellépett, Nixon is sokszor tette tiszteletét. A hotelt azóta természetesen felújították, de a jellegét megtartotta és ha nem is veszünk ki benne szobát, mindenképp érdemes beugrani egy teára.
A Central Park az egyik legszebb része New York-nak, nagyon népszerű, tele van turistákkal, piknikezőkkel és anno ez volt Madonna kedvenc parkja és két koncert között itt rótta a köröket.

Ha Manhattenben járunk akkor érdemes betérni a Carnegie Hall-ba, ahol olyan híres előadók léptek fel mint Benny Goodman, Tina Turner, Judy Garland, Shirely Bassey, Nina Simone és a sor végtelen. Itt játszanak a New Yorki filharmonikusok, aki szereti a klasszikus zenét annak ide kötelező ellátogatnia. A felsorolásból nem maradhat ki a Broadway, ami a híres színészek otthona hiszen például Kenneth Branagh is itt kezdte a karrierjét, de ő csak egy név a sok közül. A felsorolás nem teljes, hiszen nem említettem a Yankee stadiont, ami az amerikai futball otthona. Képtelenség felsorolni az összes látnivalót hiszen New York-ot látni és érezni kell.

 Fotók forrása: yelp.com, greenbuildingsnyc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://big-citylife.blog.hu/api/trackback/id/tr297182591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsocek 2015.02.18. 00:27:22

Ezek mind benne vannak a legegyszerűbb útikönyvekben is (talán a Clinton Diner, meg a Vogue irodája nem mindegyikben), és persze ezeket illik megnézni, ha az ember először van New Yorkban, de miért az a címe az írásnak, hogy "amik kimaradtak az útikönyvekből"????? Aki pedig már többször járt a Nagy Almában, rengeteg, ezeknél sokkal érdekesebb és izgalmasabb helyet tud mondani, szóval nem kellene ilyen megtévesztő és hatásvadász címet a cikk elé biggyeszteni.

Behajtó70 2015.02.18. 07:06:04

Nyilván azért kell ilyen hatásvadász cím, mert semmi értelmeset nem tudsz írni ny-ról.

seahawks 2015.02.18. 07:42:09

ezek mind benne vannak az útikönyvekben...

axelczar 2015.02.18. 08:07:20

NY-nak két NFL csapata is van, de a Yankees stadionban épp egyik sem játszik, mivel az baseball. ;)
Ha valaki tényleg amerikai futballra kíváncsi, akkor inkább ajánlom a MetLife Stadiont (East Rutherford, NJ) ami a NY Giants és a NY Jets otthona.

2015.02.18. 09:18:12

A felsorolás nem teljes, írod. Hát, bazmeg, nem. Ennyit Rimócról is tudok írni.

Shopping 2015.02.18. 09:29:04

@zsocek
Azért ilyen hatásvadász a cim, mert különben franc se kattintana rá.
Miután a kattintás megvolt, a szerző elkönyvelt egy újabb látogatót, tehát elérte a célját.
Az ilyen "kattintásvadász" oldalakkal nincs mit csinálni. Annyit tudsz tenni, hogy megjegyzed hogy átvertek, és legközelebb nem kattintasz rá!
süti beállítások módosítása